Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k zadržaniu imigrantov pri Veľkom Mederi

samolepka_kruh kvalita

ĽS Naše Slovensko oceňuje príkladný výkon služby pracovníkov Colného úradu Trnava a príslušníkov Policajného zboru Slovenskej republiky, ktorí dňa 9. mája 2016 pri Veľkom Mederi zadržali skupinu prevádzačov a imigrantov pri nelegálnom prechode štátnej hranice Slovenskej republiky.

Colníci a policajti nepodľahli mediálnej propagande tolerujúcej príliv imigrantov, nezľakli sa a našli v sebe dostatok odvahy na to, aby si svedomito splnili svoje povinnosti. Pre svojich kolegov doma aj v zahraničí preto môžu byť vzorom. Z tohto dôvodu odsudzujeme akékoľvek snahy o spochybňovanie a kriminalizáciu tohto zásahu zo strany zahraničných médií a mimovládnych organizácií. Zasahovanie cudzincov  do suverénnych práv nášho štátu chrániť hranice a občanov Slovenska pred nebezpečnými imigrantmi, je absolútne neprípustné.

V prípade potreby je preto ĽS Naše Slovensko pripravená poskytnúť zasahujúcim colníkom a policajtom právnu aj finančnú pomoc. Predseda ĽS Naše Slovensko, banskobystrický župan a poslanec NR SR Marian Kotleba dnes v tejto súvislosti na schôdzi Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť navrhol aj verejné ocenenie týchto vzorných mužov zákona. Zvyšná časť výboru pod vedením predsedu Antona Hrnka, nominanta SNS, sa však týmto prípadom odmietla akokoľvek zaoberať, čím dala jasne najavo, že jej na obrane Slovenska a bezpečnosti obyvateľov nezáleží.

V Banskej Bystrici, 11. mája 2016
ĽS Naše Slovensko

Zdieľať článokShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+3Print this pageEmail this to someone