Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k Ficovi a Sorošovi

Robert Fico v reakcii na nedeľný príhovor prezidenta Kisku povedal, že prejav Kisku bol zrejme napísaný v zahraničí a že za ním môže byť Soroš, ktorého Andrej Kiska osobne navštívil. Hoci je už evidentné, že agent Andrej Kiska nie je skutočne slovenským prezidentom, rovnako je však potrebné poukázať na to, že Robert Fico je ten posledný, kto má právo kritizovať poskokovanie Sorošovi.

Fico a jeho strana SMER totiž v minulosti jednoznačne dokázali, že sú tiež vzornými poskokmi Soroša, resp. jeho plánov. Počas vlády SMERu sa Sorošovým mimovládnym organizáciám na Slovensku významne darilo. Zo štátneho rozpočtu boli spolufinancované miliónmi eur. Na rok 2018 vyčlenila Ficova vláda na podporu mimovládnych organizácií (medzi nimi aj Sorošovej Nadácie otvorenej spoločnosti) rekordných 30 miliónov eur.

Ak by to Fico s ochranou Slovenska pred Sorošom myslel vážne, tak by takéto dotácie zahraničným mimovládnym organizáciám nikdy neudelil. SMER by nikdy nehlasoval za tzv. protiextrémistický zákon, podľa ktorého sa stali trestnými aj pravdivé, hoci politicky nekorektné, prejavy. Ficova vláda by tiež určite nikdy nepodporila vytvorenie politickej polície NAKA, ktorá prenasleduje a zatvára ľudí za nepohodlné politické názory. Ficovi poslanci by v europarlamente určite nehlasovali za prijatie imigračných kvót a Ficov minister Lajčák by neponúkal štipendium 500 moslimským utečencom v časoch, keď slovenskí študenti nemajú za čo študovať! Ak by Robert Fico chcel skutočne očistiť Slovensko pred vplyvom Sorošových mimovládok, tak by už dávno odvolal ministra Lajčáka a ministerku Žitňanskú, ktorí sú najväčšími nasledovníkmi Sorošových plánov.

Sme presvedčení, že protisorošovské vyjadrenia Roberta Fica sú len pózou pre kamery, s cieľom oklamať národ a vytvoriť ilúziu toho, že Robert Fico a SMER sa mení k lepšiemu.

Keďže politikov treba hodnotiť podľa skutkov a nie podľa rečí a sľubov, tak dávame Robertovi Ficovi príležitosť ukázať, ako to so svojím odbojom proti Sorošovi myslí. Preto opätovne predkladáme do NR SR náš návrh zákona na kontrolu zahraničných mimovládnych organizácií a zahraničných agentov.

Čo sa týka vyjadrenia k súčasnej spoločenskej situácii súvisiacej s vraždou novinára Kuciaka a jeho snúbenice, tak ĽS Naše Slovensko naďalej odmieta vytĺkanie politického kapitálu z vraždy týchto dvoch mladých ľudí. Nikdy nepodporíme umelé vyvolávanie spoločenského napätia a občianskej nespokojnosti, ktorých výsledkom môžu byť nepokoje pripomínajúce Majdan na Ukrajine. V tejto súvislosti je zarážajúce, že opoziční poslanci zo strany SaS už v utorok na rokovaní Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť varovali ministra vnútra, že je už dopredu zodpovedný za incidenty, ktoré sa odohrajú na plánovanej piatkovej protivládnej demonštrácii. Bez ohľadu na to, čo si o ministrovi vnútra myslíme, takéto vyhrážky zo strany treťosektorovej opozície považujeme za neakceptovateľné.

V tejto súvislosti musíme verejnosť upozorniť aj na fakt, že na rokovaní Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS, ktoré prebiehalo v utorok 6. marca 2018 v utajenom režime, zazneli zo strany najvyšších predstaviteľov SIS doposiaľ nemedializované informácie súvisiace s vraždou mladého novinára. Žiaľ, zákon členom tohto utajeného výboru (za ĽS Naše Slovensko je ním Marian Kotleba) nedovoľuje tieto, zatiaľ utajené, informácie zverejniť. Môžeme zverejniť len toľko, že nové informácie prezentované riaditeľom SIS Ing. Antonom Šafárikom boli natoľko závažné, že môžu spôsobiť podstatný zvrat v celej kauze. Preto vyzývame verejnosť, aby nenaletela na vlnu mainstreamového populizmu, najmä zo strany treťosektorovej opozície, ktorá už dopredu vyzýva na vyvodenie politickej zodpovednosti za vraždu novinára. Je možné, že udalosti sa v najbližších dňoch vyvinú nakoniec úplne inak, ako laická verejnosť, odkázaná len na správy z mainstreamových médií, očakáva.

Ing. Milan Uhrík, PhD.
poslanec NR SR